نماینده مردم زابل در مجلس با انتقاد از اینکه دولت‌ها گامی برای افزایش حق آبه ایران از هیرمند برنداشتند،گفت: تامین آب شرب زاهدان با حق آبه هیرمند گره خورده است.

دولت‌ها گامی برای افزایش حق آبه ایران از هیرمند برنداشتند/ آب شرب زاهدان وابسته به منابع آبی هیرمند

 حبیب الله دهمرده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره وضعیت حق آبه ایران از افغانستان، گفت:دولت طبق برنامه ششم و بودجه 96 مکلف است،اقدامات موثری در زمینه حق آبه ایران از رودخانه هیرمند انجام دهد اما متاسفانه نه تنها دولت روحانی بلکه تمام دولتها  پس از انقلاب اسلامی،اقدامات کارآمدی در راستای این موضوع حیاتی تدارک ندیده‌اند.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:قرارداد منعقد شده ما در زمینه حق آبه ایران از رودخانه هیرمند همان قرارداد متعلق به قبل از انقلاب اسلامی است اما متاسفاته ما نتوانستیم حتی یک متر مکعب نیز  حق آبه  از رودخانه هیرمند را افزایش دهیم. 

وی ادامه داد : متاسفانه دولت‌ها پس از انقلاب اسلامی گامی برای افزایش حق آبه ایران از هیرمند در شرایطی برنداشتند که منشا اصلی تامین منابع آبی  استان سیستان و بلو جستان وحتی آب شرب زاهدان که مرکز استان است نیز از رودخانه مذکور تامین می‌شود.

دهمرده افزود :میزان بارندگی در استان سیستان و بلوچستان بسیار پایین است زیرا میزان بارندگی در سال 50 تا 70 میلیمتر است  بنابراین تامین منابع آبی استان سیستان و بلوچستان به  رودخانه هیرمند افغانستان وابسته است.

 نماینده مردم زابل در مجلس تصریح کرد :عدم تخصیص بهینه منابع آبی رودخانه هیرمند افغانستان به استان سیستان و بلوچستان، افت صنعت کشاورزی و دامداری را در شرایطی در این حوزه انتخابیه را رقم زده است  که صنعت‌های جایگزین برای ایجاد  توسعه اقتصادی و اشتغال زایی  نیز در نظر گرفته نشده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: عدم تامین فرصت‌های اشتغال پایدار برای کشاورزان،افزایش حاشیه نشینی به کلان شهرها را دربردارد و اگر موضوعات اجتماعی رفع نشود امکان دارد این مشکلات تبدیل به مسائل امنیتی شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار